"جمال شورجه" از داوران سيامين جشنواره فيلم فجر در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگي مشرق، با اعلام اين مطلب، گفت: «ما يک بار داوري کرديم و بر اساس بحث و جدل هاي خيلي مفصل، به نتايجي رسيديم. اين نتايج بر اساس استدلالها و بحثهاي طولاني بود که در اين بحث، بحث "عدالت" بود؛ اما در آخر که همه جشنوارهها هم اين کار را انجام ميدهند؛ مقداري "مصلحتانديشي" شد.»
وي با اشاره به برخي فيلمها که در بسياري از رشتهها کانديداي اصلي بودند اما بر خلاف انتظار، جوايز آن را به ديگر فيلمها دادند، گفت: «مثلاً الآن يک فيلم، 10 بار جايزههاي مختلف گرفته است. الآن بهتر نيست اين فيلم را با اينکه فيلم خوبي است [کنار بگذاريم] ولي [به] فيلمي که جوان تازهکاري ساخته براي اينکه بتواند رشد کند [جايزه بدهيم]؟ يعني از زاويه اينکه به ديگران هم اين امکان را بدهيم که رشد کنند.»
هيچ داوري اعتقاد نداشت فيلم مهرجويي خوب است
اين عضو هيئت داوران جشنواره فيلم فجر در ادامه با اشاره به يک مورد از مصلحتانديشي هاي انجامشده در اعطاي جوايز، گفت: «يک سري مصلحتانديشيهايي رخ داد که مثلاً يک نمونهاش جايزه ويژهاي بود که آقاي مهرجويي گرفت در حالي که هيچکدام از داورها اعتقاد نداشتند اين، فيلم خوبي است.»
وي افزود: «به نظر من، "ملکه" جا داشت که جوايز بيشتري بگيرد. درباره بهترين فيلم من خودم نظر داشتم که بهترين فيلم "ملکه" بود [و جايزه بهترين فيلم را بايد ميگرفت] ولي در جمعبندي [ديده نشد] و خصوصاً دقيقه نود، شتابزده که آقا زود باشيد! ماشينها منتظرند و نميرسيم! که حتي نرسيديم يک بيانيه بنويسيم؛ چون سر بيانيه خصوصاً مبحث "فيلمنامه" خيلي بحث داشتيم؛ اصلاً نرسيديم؛ دقيقه نود کار را جمع کرديم و رفتيم!»
توضیح چند نکته:
تحریریه مشرق